• 18feb
    • 18feb
        • Deň otvorených dverí 2019

          Dňa 13. 02. 2019 sa na našej škole konal Deň otvorených dverí. Naši návštevníci mali možnosť vidieť prvákov, ktorí mali vzdelávací program „Životológia“.  V tomto programe sa mládež učí, ako vychádzať s rodičmi, ako zvládať emócie, ktoré prichádzajú s prvou láskou, ako rešpektovať druhých a byť rešpektovaný, ako si nastaviť životnú víziu a ako zvládať náročné životné situácie v oblasti vzťahov, kariérneho úspechu, rodiny a samého seba. Ako komunikovať čisto, jasne , zrozumiteľne, dokázať si presadiť svoje potreby a zároveň citlivo to odkomunikovať. Ako byť súčasťou spoločenstva okolo seba, s úspechom sa presadiť a zároveň podporovať aj druhých.

          Vo vyšších ročníkoch si žiaci mohli vyskúšať Tvorivé písanie, vyplniť daňové priznanie pre daň z príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti. Je to dobré najmä pre žiakov, ktorí brigádovali a idú si podať daňové priznanie. Druháci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu pripravili prezentáciu Pamiatky UNESCO v SR, ktorú odprezentovali na jednotlivých hodinách svojim spolužiakom i návštevníkom. Pripravené boli aj ďalšie aktivity z anglického jazyka, dejepisu, ale i písania na PC v programe ATF.

          Žiaci OAPK, ale aj návštevníci si mohli pozrieť výstavu výtvarných prác našich dvoch prvákov, ktorí sa vo svojom voľnom čase venujú maľovaniu.

          Nemôžeme tiež zabudnúť na prezentáciu cvičných firiem a JA firmy, kde mali možnosť študenti ukázať svoje zručnosti v oblasti marketingu, komunikácie a prezentácie. Na hodnotenie ich práce sme pozvali externých odborníkov.