• 25jan
        • Celonárodný projekt "Inovujme.sk"

          Naši tretiaci z odboru obchodná akadémia sa dňa 18. 1. 2019  zúčastnili inovačného workshopu v rámci národného projektu inovujme.sk. Cieľom projektu je podnietiť nekonvenčné myslenie študentov, učiť ich hľadať riešenia netradičným spôsobom a predovšetkým prepájať vzdelávanie s praxou a praktickými skúsenosťami.

          Žiaci sa pod vedením školených lektorov zoznámili s pojmami spojenými s inováciami a s inovačným procesom, dostali príležitosť na rozvoj svojich zručností – rozvíjali svoju kreativitu, prezentačné zručnosti a predovšetkým vynaliezavosť. Lektori zadali problém z praxe a študenti v skupinách hľadali riešenie. Pomocou netradičných techník prichádzali s netradičnými nápadmi.

          Na záver workshopu prezentovali zástupkyni riaditeľa školy, učiteľom a zadávateľovi jednotlivé témy a preukázali tak svoje výborné schopnosti, ktoré boli hodnotené lektormi ako výnimočné. :-)

    • 18jan
        • Výchovný koncert v OAPK (21. december 2018)

          Posledný deň v škole v roku 2018  sme si spríjemnili výchovným koncertom Paulíny Ištvancovej s jej tatinom. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí zo sveta komunikačných médií, zistili sme že nie všetko čo médiá uverejnia musí byť pravdivé. Je dobré mať vo veciach prehľad, ale nemôžeme byť naivní a uveriť všetkému čo čítame.  Mohlo by sa zdať, že išlo o  prednášku, ale opak bol pravdou, do vystúpenia zapájali aj nás žiakov. Tento koncert bol živý a zaujímavý, iný ako väčšina výchovných koncertov, ktoré sme absolvovali. Priestor medzi hovoreným slovom dopĺňal spev bývalej  superstáristky Pauly, ktorá si nás hneď od začiatku získala vďaka svojmu milému a priateľskému prístupu. Bravúrne spevácke výkony s jej otcom sme ocenili potleskom a opäť sa presvedčili, že ak sa spojí učenie a zábava, je to tá najlepšia kombinácia. Sme vďační za vynikajúcu atmosféru doplnenú aj vianočnými pesničkami a tešíme sa, čo si pre nás pripravia nabudúce.

          H. D., D. P.