• 28nov
        • Výherca žrebovania

          Správna odpoveď - Milan Rastislav Štefánik

          Ďakujeme všetkým našim žiakom, ktorí sa zapojili do našej malej súťaže. Správna odpoveď na otázku: O kom píše vo svojej básni náš Erik Ženiš z druhej A., je Milan Rastilsav Štefánik. Blahoželáme vyžrebovanému výhercovi Matúšovi Matejkovi. :-) Všetci ostatní môžu skúsiť šťastie zase nabudúce.

    • 27nov
    • 26nov
        • Objav Európu / Discover EU

          Ponuka pre študentov, narodených v roku 2001

          DiscoverEU je iniciatívou Európskej únie, ktorá ti ponúka príležitosť cestovať po Európe a učiť sa pomocou zážitkov. Vďaka cestovaniu prevažne vlakom (existujú výnimky, aby sa mohli zapojiť aj mladí, ktorí žijú na ostrovoch alebo v odľahlých oblastiach) budeš môcť objavovať úchvatnú prírodu a rozmanitú krásu miest a obcí Európy. Mladí ľudia sa môžu prihlásiť počas dvoch kôl podávania prihlášok, ktoré sa konajú každý rok. Úspešným uchádzačom sa udelí cestovný poukaz.

          Od prvého kola podávania prihlášok v júni 2018 bol cestovný poukaz udelený už takmer 50 000 mladým ľuďom. Ďalšie kolo sa bude konať od štvrtka 7. novembra 2019 od 12.00 hod. (SEČ) do štvrtka 28. novembra 2019 do 12.00 hod (SEČ). V prvý deň súťaže sa na tejto stránke objaví tlačidlo „Prihlásiť sa“.

          Aby si sa mohol prihlásiť, musíš spĺňať tieto podmienky:

          • byť narodený v období od 1. januára 2001 (vrátane) do 31. decembra 2001 (vrátane),
          • mať štátnu príslušnosť krajiny, ktorá je v čase rozhodnutia o udelení cestovných poukazov jedným z členských štátov Európskej únie,
          • zadať správne čísla preukazu totožnosti alebo pasu v online prihláške.

          Potom sa budeš musieť zúčastniť na kvíze (pokiaľ nie si prihlásený ako člen skupiny).

          Ak budeš vybraný, môžeš cestovať najmenej 1 deň a najviac 30 dní v období od 1. apríla do 31. októbra 2020.

          Ak máš zdravotné postihnutie alebo iné zdravotné problémy, ktoré by mohli cestu sťažiť, budeš mať k dispozícii pomoc a podporu, aby si sa mohol do DiscoverEU zapojiť. Viac podrobností nájdeš v časti Často kladené otázky – otázke C.19.

          Registrácia prebieha tu: https://europa.eu/youth/discovereu_sk

          Do štvrtka, 28. novembra 2019 !!!

    • 25nov
        • GREEDY SOCKS

          Naša JA firma

          Dovoľujeme si Vám predstaviť našu novú JA firmu Greedy socks, ktorá tento štvrtok, 28. 11. 2019, slávnostne zahajuje svoju činnosť a otvára okienko školského bufetu. V ponuke bude jedlo aj pitie - bagety, hotdog, vafle, pizza... Srdečne Vás pozývame ochutnať! Zároveň sa ponúka jedinečná možnosť zakúpiť si akcie spoločnosti Greedy socks (jedna akcia za 2 eurá) a stať sa reálnym akcionárom so všetkými jeho bonusmi aj rizikami. Ponuka trvá do stredy, 27. 11. 2019. Risk je zisk! Držíme palce!

    • 25nov
    • 22nov
        • Vyjadrenie k výrubu troch topoľov v areáli našej školy

          V areáli našej školy sa nachádzajú tri topole, ktoré boli vysadené koncom 50-tych rokov. V tom čase sa nikto nezamýšľal nad vhodnosťou druhu dreviny, nad jej štruktúrou, nad jej životnosťou či nad druhom topoľového dreva. Topoľové drevo je krehké, lámavé a uzlovité, čo spôsobuje jeho nízku odolnosť pred vetrom, snehom a ľadom.

          Kvôli nedávnej udalosti, kedy sa v nepriaznivom počasí jeden väčší konár odlomil a poškodil zaparkované auto na parkovisku, sme sa rozhodli týmito topoľmi začať zaoberať. Získali sme niekoľko vyjadrení odborníkov, boli sme prítomní pri vykonávaní dendrologického posudku a pri kontrole kanalizácie, pri ktorých sa zistilo, že korene stromov obopínajú kanalizačné potrubie a na niekoľkých miestach ho narúšajú,  a je len otázkou času kedy by mohol vzniknúť havarijný stav v našej škole.

          Na základe zistení, rozhovorov a posudkov sme sa rozhodli požiadať o výrub stromov a nahradiť ich vhodnejšími drevinami, ktoré budú takisto posúdené odborníkmi. Oddelenie Životného prostredia v Pezinku vyhodnotilo situáciu a rovnako uznalo naše topole za nebezpečné pre ľudí aj majetok  a ohrozujúce kanalizačnú sieť našej školy.

          Obchodná akadémia v Pezinku sa dištancuje od špekulácií  podložených dohadmi, hypotézami a neodbornosťou. Vždy bude mať na prvom mieste bezpečnosť ľudí, našich žiakov pohybujúcich sa v našom areáli a nebude čakať na vážnejšie situácie, ako bolo poškodené auto. Zodpovednosť je na našej strane, a tak sa k tomu aj staviame. Ďakujeme za podporu a pochopenie.

           

          Vedenie Obchodnej akadémie

    • 21nov
    • 20nov
    • 19nov
    • 18nov