• 30apr
    • 23apr
        • Zverejnili výsledky

          Potešenie v karanténe

          Ešte vo februári sa konalo v priestoroch Ekonomickej univerzity krajské kolo Ekonomickej olympiády. Zo 692 zapojených študentov do školského kola postúpilo 93 stredoškolákov Bratislavského kraja do kola okresného. A my v ňom máme zastúpenie v prvej dvadsaťpäťke! Ďakujeme Laure Kostrianovej, Rebeke Reingráberovej, Alžbete Dubovskej, Dávidovi Polkorábovi a Simone Liškovej za reprezentáciu. :-)

          https://ekonomickaolympiada.sk/

    • 06apr
        • Súťaž o hodnotné ceny

          Prečo je rodina dôležitá? Vyjadri sa a vyhraj!

          Asociácia za život a rodinu, o.z., predlžuje termín ukončenia zaujímavej študentskej súťaže na tému Rodina a základné ľudské právo na život - do 25. 4. 2020. Stačí sa jednoducho vyjadriť (obrázkom, maľbou, videom alebo aj ináč) a dajú sa vyhrať veľmi zaujímavé ceny. Teraz, v čase karantény, keď sme všetci spolu doma, to môže byť ľahká cena. Odviaž svoju kreatívnu dušu, zrelaxuj sa pri tvorbe a profituj! 

          Viac informácií na:

          www.zazivotarodinu.sk

    • 03apr
        • PROSBA NADÁCIE REVIA

          Spojme srdcia!

          Milí študenti,

          prežívame komplikované obdobie koronavírusovej pandémie, s čím súvisí aj odporúčaná izolácia v našich domovoch. Nie každý z nás má však to šťastie, že je obklopený svojimi blízkymi. Seniori sú zraniteľnou skupinou, ktorú to postihuje najviac. 

          Obraciame sa na Vás s prosbou ZAPOJIŤ SA DO PROJEKTU LISTY SENIOROM.

          Predstavte si, ako sa cíti alebo by sa cítila vaša babka alebo dedko, ak by boli vystavení izolácii a zbavení možnosti komunikovať so svojimi blízkymi. Čo by ste im chceli povedať, aby ste ichpovzbudili, potešili, vyjadrili porozumenie ťažkej situácii, v akej sa nachádzajú? Chceli by ste im trebárs poďakovať za to, čo pre vás, pre svoje okolie alebo spoločnosť urobili, keď ešte mali dostatok síl? Chceli by ste im vyrozprávať, ako sa s touto situáciou vysporiadavate vy a vaši kamaráti? Kresbu, veselý obrázok, čokoľvek, čo myslíte, že by ich mohlo rozptýliť, priviesť na veselšie myšlienky, pripojiť. 

          NAPÍŠTE, PROSÍM, LIST OSAMELÉMU SENIOROVI. 

          Kvôli ochrane osobných údajov vám, žiaľ, nemôžeme poskytnúť ich mená, ale zabezpečíme, že sa dostanú tomu, kto to potrebuje, aj s jeho menom. Ak sa vám lepšie pracuje v skupinkách, spojte sa s kamarátmi a skoncipujte list spoločne. Aby to nebolo úplne anonymné z vašej strany, podpíšte sa trebárs krstným menom a identifikujte vašu školu/mesto. List pošlite na revia@revia.sk do 30.4.2020. My ho v partnerstve so zariadeniami pre seniorov, či zástupcami úradov miest a obcí malokarpatského regiónu doručíme seniorom. Aj vaše štúdium vás predurčuje a vzdeláva k práci, vzťahom s ľuďmi. Zabezpečiť seniorom ochranné rúška, doniesť im poživeň je  dôležité, ale oni potrebujú aj ľudský prístup, pocit, že niekto na nich myslí, stále sú súčasťou spoločnosti. Máte príležitosť ukázať, že dokážete hranice školy prekročiť smerom ku komunite. Všetko zmeniť nevieme, ale pomáhať tam, kde žijeme, aspoň niekoho potešiť má tiež zmysel. Veď šíriť dobro je chvályhodný čin a dobro sa nám mnohonásobne vráti v rôznych, a aj nečakaných podobách. 

          V MENE OSAMELÝCH SENIOROV, AJ V MENE NADÁCIE REVIA ĎAKUJEM.

          Drahoslava Finková, správkyňa nadácie REVIA 

          Malokarpatská komunitná nadácia

          Moyzesova 26,

          902 01 Pezinok

          tel: 0905 960 797

          www.revia.sk 

          Facebook: Nadácia Revia

    • 01apr