• 12apr
      • JA Veľtrh podnikateľských talentov
        • JA Veľtrh podnikateľských talentov

          Naši tretiaci z JA Firmy Chuťka sa dňa 9. apríla zapojili do celostátnej súťaže JA Veľtrh podnikateľských talentov, kde dôstojne rezprezentovali školu.

          Na Veľtrhu prezentovali svoje praktické skúsenosti a zručnosti, ktoré získavajú vo vzdelávacom programe JA Aplikovaná ekonómia, ktorý ponúka podnikateľské, ekonomické a finančné vzdelávanie pre študentov vo veku 17 až 19 rokov.

          Teoretické vedomosti si študenti osvojujú priamo v praxi – pod vedením učiteľa a konzultanta si zakladajú študentské firmy, ktoré simulujú činnosť akciových spoločností. Takto preniknú do problematiky fungovania firmy od jej založenia až po likvidáciu. V priebehu školského roka sa zoznamujú s praktickou stránkou podnikania a riadením firmy, učia sa komunikovať, spolupracovať, tvorivo myslieť a riešiť problémy. Samotná firma nie je fiktívnou záležitosťou, študenti pracujú s reálnymi peniazmi a ponúkajú reálne výrobky a služby.

          Aj tento zaujímavý produkt nájdete v ponuke "Chuťky". Stačí ho len vyskúšať. :-)

    • 05apr
        • projekt "...ideme hrať ping-poooooong"

          Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu "...ideme hrať ping-poooooong". V rámci osláv Svetového dňa stolného tenisu sa na našej škole dňa 5. apríla konal stolnotenisový turnaj. Zapojilo sa do neho 32 žiakov z prvého až tretieho ročníka.

          V dievčenskej kategórii sa na 3. mieste umiestnila Natália Zápražná II. A, na 2. mieste bola Klaudia Uzsáková III. A a 1. miesto získala Hana Divišová z II. A.

          V chlapčenskej kategórii sa na 3. mieste umiestnil Adam Jovankovič III. A, na 2. mieste bol Martin Slezák z I. A a 1. miesto získal Vladimír Maťus z III. B

    • 01apr