• 03dec
    • 02dec
        • Generácia €uro

          Naše štvrtáčky (Barbora Čuperková, Nina Hunčová, Barbora Stojkovičová a Simona Schmidtová) sa zapojili do 13. ročníka súťaže Generácia €uro, ktorú v krajinách eurozóny organizuje Európska centrálna banka a na Slovensku ju zastrešuje Národná banka Slovenska.  

          Súťaž približuje význam menovej politiky, objasňuje úlohu centrálnej banky a prehlbuje poznatky o svete financií.

    • 30nov
        • Prehliadka Slovenskej národnej galérie

          Štvrtáci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu absolvovali v rámci predmetu dejiny kultúry komentovanú prehliadku zrekonštruovanej budovy Slovenskej národnej galérie v Bratislave.

          Počas komentovanej prehliadky sa dozvedeli informácie o tom, aké úskalia so sebou priniesla rekonštrukcia galérie, ako sa pristupovalo k výberu materiálov, ale aj o tom, aké sú súčasné i pripravované výstavy. Okrem samotnej prehliadky budovy si mohli žiaci pozrieť aj výstavu Moderna, ktorá približuje slovenské výtvarné umenie prvej polovice 20. storočia.

    • 29nov
        • Tvorivé popoludnie v škole

          Škola - to nie je len učenie. Každý, kto mal záujem, sa mohol zúčastniť tvorivého popoludnia a vyrobiť si dekorácie technikou makramé pod vedením p. uč. Ing. Ančicovej a p. uč. Ing. Nemčekovej.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

          Krúžku - tvorivého workshopu - sa zúčastnili viaceré žiačky i pani učiteľky, ktoré strávili v príjemnej atmosfére jesenné popoludnie. Odmenou im bol spoločne strávený čas, priateľská atmosféra a dekorácie, ktoré si vyrobili. V tvorivých popoludniach budeme pokračovať už čoskoro. Pridáte sa?

    • 28nov
    • 27nov
        • Exkurzia do prezidentského paláca

          Naša 3.B absolvovala minulý týždeň exkurziu do prezidentského paláca v Bratislave. Počas komentovanej prehliadky si prezreli všetky reprezentatívne priestory, ktoré využíva hlava štátu pri prijímaní domácich i zahraničných návštev. 

          Okrem toho si mohli pozrieť originál štátnej pečate, Ústavu Slovenskej republiky či všetky štátne vyznamenania, ktoré prezident/prezidentka môže udeliť. Majú tak za sebou výnimočnú prehliadku priestorov, do ktorých nie je vždy jednoduché sa dostať.

    • 25nov
        • Návšteva Malokarpatskej knižnice

          V uplynulých dňoch naši prváci navštívili v rámci hodiny SJL Malokarpatskú knižnicu v Pezinku, v ktorej absolvovali hodinu informačnej výchovy. 

          Zoznámili sa s knižničným fondom, dostali informácie o tom, ako sa majú orientovať v knižnici i v online katalógu, zistili, aké podujatia sa v nej konajú, na čo slúži študovňa či ako funguje medziknižničná výpožičná služba. Ako odmenu si pre nich knižnica pripravila možnosť registrácie zadarmo, ktorú niektorí žiaci využili.  

    • 22nov
        • Deň otvorených dverí 2023

          V utorok 21. 11. 2023 sme pre deviatakov pripravili Deň otvorených dverí, ktorý bol príležitosťou na to, aby si pozreli priestory školy, zúčastnili sa na otvorených hodinách a oboznámili sa so študijnými odbormi a aktivitami, do ktorých sa škola zapája.

          Rovnako sa mohli uchádzači o štúdium pýtať otázky týkajúce sa prijímacích skúšok a prípravného kurzu. Ten plánuje škola zrealizovať, aby minimalizovala stres z prijímacích skúšok a poskytla deviatkom možnosť preopakovať si učivo základnej školy.

          Ak ste naše DOD nestihli, napíšte nám a radi vám ukážeme našu školu individuálne. Rovnako vám radi zodpovieme na vaše otázky.

          Všetkým budúcim "obchoďákom" držíme palce v prijímacom konaní a tešíme sa na vás v septembri.

    • 21nov
        • Projekt Krokus

          ​​​Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci zapojili do projektu Krokus, ktorý je realizovaný v spolupráci s írskou nadáciou pre výučbu holokaustu (HETI) a Múzeom židovskej kultúry.​​​​​

          Cieľom projektu je pripomenúť si približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Na ich počesť sadia žiaci cibuľky žltých krokusov, ktoré kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. január). Žltá farba kvetov symbolizuje Dávidovu hviezdu, ktorú boli deti nútené v priebehu nacistických perzekúcií nosiť. Keďže holokaustom bola zasiahnutá väčšina krajín EÚ tento projekt upozorňuje žiakov na nebezpečenstvo predsudkov, nenávisti, diskriminácie a prenasledovania na základe náboženského presvedčenia, s ktorým sa môžeme stretnúť i dnes.

          (zdroj: www.snm.sk)

    • 20nov
        • Konferencia Skills of the Future

          Začiatkom novembra mali vybraní žiaci tretieho ročníka možnosť zúčastniť sa konferencie Skills of the Future, ktorá ponúkla unikátnu možnosť dozvedieť sa, ako úspešne naštartovať svoju kariéru.  

          Program odštartovala panelová diskusia na tému: Stret generácií X/Y/Z a tri rôzne cesty k úspechu.    

          O svojej kariérnej ceste rozprávali Oskar Barami (influencer), Ján Stareček (Managing Director Data on Steroids) a Eva Kováčová (riaditeľka Ligy proti rakovine). Nasledovali prednášky a workshopy, v rámci ktorých mali študenti možnosť zistiť, ako spoznať sám seba a svoj talent, ako napísať životopis, ako zvládnuť svoj prvý pohovor, na čo si dávať pozor pri hľadaní práce a ešte oveľa viac.    

          O svoje skúsenosti sa s nimi podelili odborníci z praxe zo spoločností ako Nestlé, dm drogerie markt, Dell Technologies, Amrop, Slovak Telekom, Tesco, 365.bank, P. J. Servis, Muziker a iných.