• 13okt
    • 09okt
        • Cvičné firmy - výberové konania

          Naši tretiaci už pomaly rozbiehajú činnosť cvičnej firmy. V uplynulých dňoch sa konali výberové konania na pozíciu riaditeľa a obsadenie iných oddelení, ktoré pripravili samotní žiaci. Uchádzači o pozíciu museli odpovedať na viaceré otázky, a to vrátane komunikácie v cudzom jazyku.

          Od tohto týždňa začínajú pracovať jednotlivé oddelenia cvičnej firmy - personálno-právne, obchodné, marketingové a ekonomické. Firme držíme palce a prajeme veľa úspechov.  

    • 05okt
        • Návšteva židovského cintorína

          Tretiaci z odboru manažment regionálneho cestovného ruchu v rámci predmetu sprievodcovské služby navštívili židovský cintorín v Pezinku. 

          Židovská komunita bola súčasťou Pezinka od stredoveku, najstaršie zmienky o nej pochádzajú z prvej tretiny 16. storočia. Priestorom, v ktorom komunita žila a fungovala bol až do polovice 19. storočia najmä pálffyovský majer na Čikošni a Kasnách (Kasten), území približne dnešnej Sládkovičovej a časti Šancovej ulice, resp. časti pri ceste na Vinosady. 

          Zdroj: Mestské múzeum v Pezinku

    • 04okt
        • Workshopy - Reč tela / Podnik a podnikanie

          V piatok 29. septembra 2023 sme v spolupráci so vzdelávacou inštitúciou Mladý podnikavec zo Žiliny pre našich žiakov zabezpečili dva inšpiratívne a informáciami nabité workshopy.

          Naši tretiaci absolvovali dvojhodinový workshop Reč tela, ktorý bol zameraný na neverbálnu komunikáciu, ale aj na to, ako spoznať svoje okolie a odhaliť klamstvo.

          V rovnaký deň zas druháci absolvovali workshop s názvom Podnik a podnikanie, v rámci ktorého sa dozvedeli, čo sa skrýva za úspechom svetových značiek a ako začať svoj biznis. 

           

           

    • 02okt
        • DofE - odovzdanie prvých ocenení

          Dňa 27. 9. 2023 sme sa zúčastnili Slávnostnej ceremónie odovzdávania bronzových a strieborných cien DofE. Naša škola sa zapojila do medzinárodného projektu DofE po prvýkrát a bronzovú úroveň absolvovali a úspešne ukončili už traja dofáci. 

          Odmenení diplomom a bronzovým pinom boli žiaci 4.B - Veronika Sofia Serafínová, Vanessa Poláková a Marek Vereščák. Ocenenie im odovzdal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba a veľvyslanec Spojeného kráľovstva na Slovensku Nigel Baker.

          Veríme, že budú vzorom pre ostatných žiakov, ktorí radi prekonávajú samých seba a chcú zažiť dobrodružnú expedíciu v prírode.

          Ak máte radi výzvy, chcete sa naučiť niečo nové alebo sa zdokonaliť v tom, čo už viete, zapojte sa do tohto projektu a možno práve vy budete budúci rok odmenení bronzovou cenou Duke of Edinburgh.

          Pre viac informácií o DofE alebo o možnostiach zapojenia kontaktujte p. uč. Mgr. M. Nemcovú alebo p. uč. RNDr. Martu Kubíčkovú.

    • 27sep
        • Európsky deň jazykov 2023

          Rada Európy podporuje mnohojazyčnosť v celej Európe. Preto sme si aj my 26. septembra na hodine ANJ/SJL v 2.A, 2.B a 3.A pripomenuli dôležitosť tohto dňa, keď majú jazyky Európy svoj sviatok.  

          Najprv sme sa potrápili s pozdravmi a neskôr i výslovnosťou najdlhších slov v rôznych jazykoch. Niektorí sme našli aj také, ktoré sa nedali napísať. Vyskúšali sme si i zábavný kvíz, v ktorom sme odpovedali na rôzne otázky z oblastí jazyka, miest, osobností, no našli sa aj takí, čo sa videli v téme "všehochuť".

          Prečo sme sa stretli aj s inými jazykmi, ktoré nie sú európske? 

    • 25sep
        • Zbierka Biela pastelka

          V piatok 22. septembra 2023 sa naši dobrovoľníci z 2.A a 2.B triedy aktívne zapojili do verejnej zbierky Biela pastelka, ktorej cieľom je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Organizátorom zbierky je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. 

          Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Už teraz sa tešíme na možnosť zapojiť sa do ďalších dobrovoľníckych aktivít.

    • 23sep
        • Účelové cvičenie

          Každoročne sa na začiatku školského roka koná účelové cvičenie pre žiakov 1. a 2. ročníka. Nebolo tomu inak ani tento rok. Využili sme príjemné počasie doznievajúceho leta a aktívne sme strávili čas v prírode. 

          Účelové cvičenie, ktoré sa konalo 13. 9. 2023, bolo príležitosťou spoznať sa s novými spolužiakmi v rámci triedy, ale aj priestorom na vytvorenie nových kamarátstiev s ostatnými prvákmi a druhákmi.  

    • 13sep
        • Prví absolventi programu DofE

          Minuloročné spustenie programu DofE – Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu na našej škole začína prinášať výsledky – máme tu prvých absolventov, ktorí sa zúčastnili dvojdňovej kvalifikačnej expedície a splnili tak už všetky podmienky pre bronzovú úroveň programu.  ​​​​

          Blahoželáme Veronike Sofii Serafínovej, Vanesse Polákovej a Marekovi Vereščákovi (všetci 4.B). Súčasťou expedície bola aj "dofáčka" z inej školy. Ste skvelí, pretože ste okrem iného ukázali svoju cieľavedomosť a vytrvalosť.

          DofE je rozvojový program, ktorý podporuje mladých ľudí v dlhodobom rozvoji vo viac ako 130 krajinách sveta od roku 1956. Program je určený pre mladých ľudí vo veku 14 - 24 rokov, ktorí ho plnia pod vedením mentorov. Na Slovensku funguje od roku 2015.

          Viac informácií nájdete na: https://www.dofe.sk. 

    • 08sep
        • Príručka pre prvovoličky a prvovoličov

          S cieľom posilňovať občianske kompetencie sme pre žiakov a žiačky zabezpečili príručku Politika polopate, ktorú vytvorila nezisková online platforma Zmudri.sk. Príručka je nestranícka, nepropaguje žiadne politické strany ani osobnosti.

          Vyznať sa v politike niekedy nie je jednoduché. Politika polopate - to je názov príručky pre všetkých mladých a zodpovedných ľudí, ktorí sa potrebujú zorientovať v základných politických pojmoch pred prvými voľbami v živote. Bola vytvorená v spolupráci s odborníkmi z oblasti politológie a posúdil ju Národný inštitút vzdelávania a mládeže.  

          Prvovoliči a prvovoličky si môžu príručku zadarmo vyzdvihnúť v kabinete 306 (p. uč. Anderko) a ostatní s ňou budú pracovať na hodinách občianskej náuky.

          Pre verejnosť je dostupná v plnom rozsahu aj online - Príručka Politika polopate (klik).