• 17mar
    • 20jan
        • NOVINKA VO VYUČOVANÍ

          Manažment v anglickom jazyku

          Obchodná akadémia bude učiť jeden predmet v angličtine

           

          Obchodná akadémia v Pezinku má pre deviatakov pripravenú novinku vo vyučovaní. Je ňou predmet manažment v anglickom jazyku, ktorý sa bude vyučovať od druhého ročníka. Je to žiadaná zmena, vychádzajúca z potrieb absolventov školy a z dopytu rodičov.

          Angličtina je dnes už nesporne dominujúca podmienka na trhu práce, a pre potreby manažmentu obzvlášť. Nielen budúci manažéri a ekonómovia, ale aj pracovníci cestovných kancelárií či v administratíve sa pri svojej práci s anglickými pojmami stretávajú. Obchodná akadémia v Pezinku mala vždy pripravených absolventov pre prax, a tak nechce ani jazykovú prípravu zanedbať. Vstup do Európskej únie umiestnil schopnosť vyjadrovať sa v cudzom jazyku a chápať anglické odborné pojmy na prvé priečky podmienok pripraveného absolventa.

          Ako to bude na Obchodke fungovať? Veľmi zaujímavo! Teoretická časť manažmentu sa pre dôkladné pochopenie problematiky bude vyučovať v slovenskom jazyku a všetky praktické prípady, kde manažment nutne potrebuje zvládnuť komunikáciu, tvorivosť či tímovosť, zastreší „management“ bez výnimiek, so skúsenou manažérkou a jazykárkou – novou pani učiteľkou.  

          „Chcela by som, aby sa deti nemuseli učiť veľa teórie, no napriek tomu, aby sa veľa naučili,“ hovorí Mgr. Jana Hladká. „Budem sa snažiť o to, aby sa deti na hodinách anglického manažmentu cítili príjemne, aby sa nebáli povedať názor, vyjadriť nadšenie či prekvapiť tvorivosťou.“

          Pani učiteľke želáme veľa dobrých žiakov a všetkým budúcim deviatakom držíme palce pri výbere tej správnej strednej školy, ktorá ich bude ovplyvňovať celý život.

    • 21nov
    • 17nov
    • 02nov
    • 31aug
        • Nástup do školy

          Vážení rodičia, milí žiaci,

           

          otvorenie školského roka bude vo štvrtok, 2. septembra 2021, o 8:00 hod s trvaním približne do 9.30 hod. Prosíme Vás o dodržiavanie platných hygienicko-epidemiologických opatrení (Ruky-Odstup-Rúško).

          Z preventívnych dôvodov Vás ešte pred nástupom do školy prosíme o odovzdanie Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti, ktoré sa nachádza vo Vašom konte EduPage (Modul Žiadosti/Vyhlásenia). Za neplnoletého žiaka vyhlásenie poskytuje zákonný zástupca, plnoletý žiak ho poskytuje sám za seba.

           

          Tešíme sa na Vás

          Vedenie školy

    • 25jún
        • MATEMATICKÝ KLOKAN

          Najväčšia medzinárodná súťaž

          Súťaž je určená pre žiakov základných a stredných škôl. Jej cieľom je propagovať a popularizovať matematiku medzi všetkými žiakmi, nielen medzi talentovanými.

          Tradične má táto súťaž ohlas aj na našej škole, pretože umožňuje žiakom súťažnou formou porovnávať svoje logické myslenie a matematické zručnosti s rovesníkmi z iných škôl.

          Úspešne bojovali aj tento rok viacerí naši študenti. Najlepším riešiteľom, a teda aj šampiónom školy, sa stal Matej Polák z 2.A triedy s percentilom 96,8 %. V rámci Slovenska sa umiestnil na  24.-30. mieste pri celkovom počte 34 011 súťažiacich.

          Ďalšími úspešnými riešiteľmi boli Juraj Polák zo 4.A triedyAndrej Kakalík z 1.B triedy.

          Všetkým blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

    • 31máj
    • 13máj
    • 11mar