• 11mar
    • 25jan
        • Anglická olympiáda

          Január - okresné kolo

          Náš študent 3.B, Daniel Stránsky, pozbieral všetku odvahu a zúčastnil sa olympiády v anglickom jazyku. V januárovom okresnom kole sa zaradil medzi úspešných riešiteľov, za čo mu všetci srdečne blahoželáme. Ďakujeme, Danko, že ste vzorne reprezentovali našu školu! Pre  budúcoročných odvážlivcov dávame do pozornosti úlohy z minulých ročníkov, pomocou ktorých sa dá trénovať: IUVENTA - úlohy (1. a 2. ročník - kategória 2A, 3. a 4. ročník - kategória 2B)

    • 19jan
        • Vianočná súťaž

          Víťazi

          Cez Vianoce sme usporiadali súťaž o najkrajšiu fotku so zimno-vianočnou tématikou. Ďakujeme všetkým zúčastneným, nebolo jednoduché vybrať jedného víťaza. A tak sme vybrali dvoch. Vanesska Šillerová a Daniel Hradský si budú môcť užiť jedného žolíka na ústne skúšanie z akéhokoľvek predmetu po dobu do 31. 3. 2021. Gratulujeme!

    • 03nov
    • 09okt
        • Rodičovský príspevok

          Rodičovský príspevok prosíme poukázať na účet Rodičovského združenia pri OAPK v Slovenskej sporiteľni, a.s.:IBAN: SK23 0900 0000 0051 7408 7647

          Konštantný symbol: 0308

          Špecifický symbol: 20202021

          Správa pre príjemcu: Meno žiaka a trieda

           

          ĎAKUJEME! 

    • 10sep
        • Týždeň bezpečnosti na železnici

          Železnica pre nás všetkých

          Tento týždeň prebieha celoslovenská policajná akcia  "Týždeň bezpečnosti na železnici" zameraná na bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy a cestnej premávky, aj s poukazom na nebezpečenstvá železničnej dopravy.

          Železnižná sieť slovenských železníc a ich tratí je dlhá približne 3600 kilometrov a nachádza sa prevažne v obývaných oblastiach. Na týchto koľajiskách sa ľudia opätovne vystavujú nebezpečenstvu, predovšetkým svojim ľahkomyselným správaním a neopatrnosťou.

          Vlak, ktorý váži 1200 ton, má pri rýchlosti 100 km/h brzdnú dráhu 700 metrov. Aj napriek tomu, ak by rušňovodič už z diaľky videl nebezpečenstvo na železničnej koľaji, tak nedokáže dostatočne včas zabrzdiť. Rýchliky majú dovolenú maximálnu rýchlosť až 160 km/hod. Brzdná dráha takéhoto vlaku je viac ako 1,5 km.

           

          A preto nezabúdajme:

          1/ Nikdy neprechádzajme cez koľajnice na voľnom priestranstve alebo železničnej stanici. To môžete výhradne len na železničných priechodoch, priecestiach alebo podchodmi.

          2/ Vždy pozorne sledujte svetelnú signalizáciu a rešpektujte spustené závory!

          3/ Ak zmeškáte vlak, pôjde ďalší! Nikdy nenaskakujte na rozbiehajúci vlak!

          4/ Nikdy nevyskakujte z idúceho vlaku!

          5/ Napätie nadzemného vedenia je až 25 000 voltov. Elektrický prúd je tak silný, že môže spôsobiť nešťastie aj bez toho, aby sme sa dotkli elektrického vedenia. Preto nikdy nechoďte do blízkosti stĺpu elektrického vedenia a nevyliezajte na odstavené vagóny!

          6/ Z okien sa nevykláňajte! A nikdy nič nevyhadzujte z vlaku ani na vlak!

          7/ Záchrannú brzdu môžete použiť iba v prípade nebezpečenstva!

          8/ Vaše správanie v obvode železníc sledujú aj príslušníci železničnej polície a kamerové systémy - grafity, ničenie interiérov vlakov, staničných priestorov je trestné! Za svoje správanie si každý musí niesť zodpovednosť!

           

          Dodržiavaním horeuvedených rád prispejte aj Vy k svojej bezpečnosti ako aj bezpečnosti ostatných a vždy sa dopravíte bezpečne na želané miesto.

    • 31aug
    • 24aug
        • Pri nástupe do školy...

          Vyberáme z usmernenia z Ministerstva školstva

          - Pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter 

          - Žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch strednej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy

          - Žiaci majú pri sebe okrem rúška na tvári aj minimálne jedno ďalšie čisté rúško z hygienických dôvodov

          Bližšie informácie sú k dispozícii tu: Manual

    • 19aug
        • Pred vstupom do školy

          Oznam zákonným zástupcom a žiakom

          Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

          Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom/plnoletým žiakom.

          Pri nástupe do školy bude potrebné, aby každý žiak odovzdal VYHLÁSENIE a DOTAZNÍK.

    • 18aug