• 23okt
        • Naša žiacka rada spolu s BSK

          Ako na to...

          Včera sa naše dve študentky, ako zástupkyne Žiackej školskej rady pri OA PK zúčastnili zasadnutia, ktoré organizoval náš zriaďovateľ - Bratislavský samosprávna kraj. Usporiadal konferenciu pre pomoc študentom v ich snažení ako sa čo najefektívnejšie zapojiť do diania školy a ako ju zlepšovať.

          Dozvedeli sa informácie o možnostiach zapájať sa do diania v ich komunite, meste a regióne. Zistili, ako komunikovať a motivovať svojich spolužiakov k aktivitám na zlepšenie školskej atmosféry, ako komunikovať s vedením a presadzovať svoje návrhy.

          "Počuli sme množstvo zaujímavých speakerov, ktorým sa podarilo prebudiť a zmeniť fungovanie na škole práve vďaka študentskej rade. Motivujúce slova zazneli aj z úst nášho župana pána J. Drobu. Chceme tento rok zintenzívniť aktivity našej žiackej rady, rovnako chceme aby v nej boli žiaci, ktorí sa zaujímajú o diane na škole a chcú byť aktívnymi členmi a zapájať sa." Ďakujeme Hanke Divišovej a Sandre Bohošovej. :-)

    • 21okt
        • Zbierka Biela pastelka

          Prispeli sme aj my

          Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. 

           

          Ďakujeme Veronike Mončekovej, Samkovi Jankovičovi, Sarah Strehovskej a Adriánovi  Križanovičovi, ktorí vyzbierali od ľudí sumu 313,67 €. :-) 

    • 18okt
        • Myslíme aj na mladších

          Finančná gramotnosť

          Každý rok realizujeme zaujímavý a deťmi veľmi obľúbený projekt pre okolité základné školy - Finančná gramotnosť. Naši šikovní žiaci pri tom pomáhajú. Hravou formou od nich dostanú deviataci prvé informácie o investíciách, úveroch či poistení. To sa zíde...

    • 18okt
        • Náš absolvent o škole

          Prednáška

          S veľkou radosťou sme tento týždeň privítali nášho bývalého študenta odboru Manažment regionálneho cestovného ruchu, teraz vinára, Andreja Martvoňa. Vinárstvo Limbavin je úspešné už viac ako 20 rokov nielen vďaka kvalite vína, ale určite aj vďaka marketingovým schopnostiam pána Martvoňa, ktorých základy získal na našej škole. Po rokoch uznáva, aké cenné informácie od nás dostal. Študentom odkazuje: "Odkladajte si poznámky, teória podnikového plánu sa mi veľmi zišla!"

    • 18okt
    • 17okt
        • Financie v prehľade

          Slovenská sporiteľna - exkurzia

          Vkladové účty, spotrebné úvery, hypotekárne úvery, aktívne a pasívne bankové operácie... Kto by v tom nechcel mať jasno? Len študentom dovolia nazrieť do zákulisia! Naši tretiaci si mohli osobne overiť v Slovenskej sporiteľni ako to v banke funguje, a tak si doplniť teoretické vedomosti z predmetu Ekonomika v rámci učebného celku Banková sústava. 

           

          Anuitné platby, anuitné splátky, bankový ombudsman, bankový prevod, bezkontaktná karta, bezúročné obdobie, bežný účet, bonita, bonus, cieľová suma, chargeback, debetná karta, devíza, dlžník, embosovaná platobná karta, etický kódex bánk, financovaný objekt, fixná úroková sadzba, fond ochrany vkladov, hodnotiace číslo, hypotéka, hypotekárny úver, hypotekárne záložné listy, IBAN, individuálna úroková sadzba medziúveru, internet banking, Istina.....

    • 15okt
        • Excel aj grafika

          Už od prvého ročníka

          Dobre vieme, že pre každého absolventa školy je dôležité nebáť sa techniky. Excel, word aj grafika sa zíde. Už od prvého ročníka pracujú naši žiaci s počítačmi. A po škole sú bez problémov... 

    • 15okt
        • Počítačom patrí budúcnosť

          Aplikovaná informatika

          Vedieť pracovať s najrozšírenejším ekonomickým softvérom pre podvojné účtovníctvo OMEGA od KROS a.s., a mať z toho aj platný certifikát, to je mimoriadna výhoda pre našich žiakov. Vedieť pracovať so softvérmi sú tzv. "hard skills", ktoré sú žiadané na trhu práce. Sme radi, že naši absolventi budú o krok vpred.

    • 09okt
        • Vieme, čo je dobrovoľníctvo...

          Domov sociálnych služieb v Plaveckom Podhradí

          Sme hrdí na našich žiakov, ktorí si sami medzi sebou založili dobrovoľnícku skupinu a spolu sa snažia pomáhať tým, čo to potrebujú. Tentokrát urobili radosť domovu sociálnych služieb v Plaveckom Podhradí, kde potešili ľudí s mentálnym postihnutím v preddôchodkovom veku vyzbieraným, pre niekoho nepotrebným šatstvom. Naša tretia A. Majú svoju stránku na Facebooku (Dobrovoľníci OAPK), tak ich prosím podporte páčikom! :-) Potešia sa.

          https://www.facebook.com/oapk.dobrovolnictvo/

    • 07okt
        • Župné školy pre teba

          Kultúrny dom Pezinok, v utorok (8.10.2019) od deviatej

          Sme pripravení povedať Vám všetko o nás. Pravdu z očí do očí od študentov, aj od pedagógov a riaditeľky. Čo sa u nás dá naučiť? Sme nároční? Aké máme výhody oproti iným školám? Na čo všetko sa naša škola dá v živote využiť? Raz ročne! Možnosť rozhodnúť sa tu a teraz!